aflevering 3 - Shabbat
Aardappelkugel
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 8 middelgrote aardappelen
- 2 uien
- 6 grote eieren
- 110 ml olie
- 4 eetlepels bloem
- 1 grote eetlepel zout
- 1/2 tot 1 theelepel peper
- Garnituur:
- Zure room
- Bieslook (fijngehakt)
Tip van de kok
Je kunt ook eindeloos variëren in smaken, met deze kruidenmixen uit Israël!
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C. Olie een ovenschaal 33x22x5cm
- Rasp de aardappelen en de uien grof
- Laat het 3 tot 5 minuten staan, plaats het dan in een vergiet of schone theedoek en pers overtollige vloeistof eruit.
- Klop de eieren, olie, bloem, zout en peper in een grote kom. Opzijzetten.
- Voeg de geraspte aardappelen en uien toe aan het ei-bloemmengsel. Meng met een grote lepel tot het glad is.
- Giet het kugelbeslag in de voorbereide ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de kugel, onbedekt, gedurende 1 uur in de verwarmde oven, of tot goudbruin bovenop. Wanneer de kugel klaar is, moet een mes in het midden er schoon uitkomen.
- Plaats de ovenschaal op een rooster om iets af te koelen alvorens in vierkanten te snijden om te serveren.
- Serveer met zure room en bestrooi met bieslook indien gewenst.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
30 minuten
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print