aflevering 2 - Jemen
Basbousa cake
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
Voor de cake
- 340 gr griesmeel
- 250 ml yoghurt
- 125 gr suiker
- 125 gr boter
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl baking soda
- 3 eieren
- geblancheerde amandelen
Voor de suikersiroop
- 300 gr suiker
- 500 ml water
- 1 tl oranjebloesemwater (of rozenwater)
- eventueel enkele kardemompeulen
Tip van de kok
Bij het Israël Producten Centrum verkopen ze lekkere producten uit Israël.
Zo maak je het
Klop de eieren, voeg yoghurt toe, dan de suiker en dan de gesmolten boter
Voeg, wanneer goed gemengd, griesmeel, baking soda en zout toe
Meng goed en plaats het beslag in een ingevette platte bakvorm (ca. 25x30 cm). Strijk het mengsel glad met een lepel of door de bakvorm aan te tikken
Snijd de basbousa met een mes in kleine vierkantjes en leg in het midden van elk vierkantje een amandel
Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven (175 graden) gedurende ongeveer 35-40 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is
Terwijl de basbousa bakt, kun je de suikersiroop bereiden door op middelhoog vuur de suiker, het water en eventueel kardemom aan de kook te brengen. Kook ongeveer 5-10 minuten en haal dan van het vuur. Verwijder de kardemom en voeg het oranjebloesemwater toe
Als de basbousa klaar is, haal je hem uit de oven en giet je de helft van de siroop erover. Als je het verder wilt bruinen, kun je het nog ongeveer 2-3 minuten in de oven roosteren. Daarna giet je de resterende suikersiroop erover
Snij de kerflijnen door en als de basbousa is afgekoeld, haal je ze één voor één uit de bakvorm
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print