aflevering 9 - Loofhuttenfeest
Bietensalade
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 5 middelgrote voorgekookte en geschilde bieten
- 1 fijngehakte grote rode ui
- 30 gram fijngehakte verse peterselie
- 30 gram fijngehakte verse koriander
- 1 1/4 theelepel grof zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 grote zoete aardappel (250 gram), geschild in grote stukken
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel vers citroensap
- Komijnzaadjes
Zo maak je het
- Verwarm een kleine braadpan op middelhoog vuur. Voeg komijnzaadjes toe en rooster ze 2-3 minuten onder voortdurend roeren. Maal de geroosterde komijnzaadjes met een vijzel en een stamper.
- Combineer in een kleine kom de fijngehakte rode ui, peterselie, koriander, zout, peper, olijfolie en verse citroensap. Goed mengen en apart zetten.
- Snijd de bieten in blokjes van ruim 1 cm.
- Combineer de bieten en het ui/kruidenmengsel in een grote kom en roer voorzichtig tot de bieten gelijkmatig zijn bedekt.
- Tip: Dit gerecht is heerlijk in combinatie met muntthee!
Moeilijkheid
1/5
Tijd
15 minuten
Wijnadvies
Meer inspiratie?
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print