aflevering 5 - Oekraïne
Borscht
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 1 ½ liter runder- of groentebouillon
- 500 gr rode kool in dunne plakjes
- ½ grote ui gesnipperd
- 2 middelgrote wortelen in stukjes
- 1 el olijfolie
- 2 voorgekookte bieten geschild en in luciferreepjes gesneden
- 2 grote aardappelen geschild en in blokjes
- Een klein blikje tomatenpuree
- 1 tl zout
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel witte azijn
- Snufje suiker of Dadelsiroop
- 2 teentjes knoflook geraspt
- Gemalen zwarte peper naar smaak
- ½ bosje dille of peterselie fijngehakt
Tip van de kok
De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!
Zo maak je het
- Bereid de groenten voor. Je begint met de rode kool, omdat die het langst duurt om te koken. Terwijl de kool kookt, kun je andere groenten bereiden.
- Kook de kool in bouillon met laurierblaadjes en peperkorrels gedurende 20 minuten. Hak ondertussen de bieten, aardappelen, wortelen en ui fijn.
- Fruit ui en wortels in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Dit maakt ui smaakvol. Voeg dan de bieten toe en nog wat olie, bak nog 5 minuten.
- Doe de gebakken groenten in de pan met kool samen met aardappelen, tomatenpuree en zout. Kook afgedekt gedurende 20 minuten. Bereid ondertussen knoflook, dille en andere smaakmakers voor.
- Breng de borscht op smaak met azijn, knoflook, suiker en peper. Roer, zet het vuur uit en laat de borscht 10 minuten afgedekt staan om de smaken met elkaar te laten samensmelten. Voeg dille toe en serveer.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print