aflevering 7 - Shavu'ot
Bureka's
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 65 gram verkruimelde fetakaas
- 30 gram geraspte Kashkaval-kaas (of 30 gram fetakaas)
- 30 gram ricottakaas
- 450 gram gewone, volle roomkaas
- 1 ei
- Zout en peper
- 1 eidooier
- 1 eetlepel sesam- of maanzaad
- Spuitbusje anti-aanbakolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175°C. Combineer feta, kashkaval, ricotta, ei, een snufje zout en een snufje zwarte peper in een mengkom (als je alleen feta-kaas gebruikt, hoef je geen zout toe te voegen). Gebruik een vork om ingrediënten samen te mengen tot egaal mengsel. Zorg ervoor dat je grote kruimels feta met de vork openbreekt.
- Leg de velletjes bladerdeeg op een glad, schoon, licht bebloemd oppervlak.
- Plaats 1 eetlepel kaasvulling in het midden van elk deegvierkant. Vouw de deegvierkanten tot een driehoek door een hoek vast te pakken en naar de tegenoverliggende hoek te vouwen. Knijp stevig langs de buitenste open rand van de driehoeken om af te dichten. Je kunt ook de randen samenvoegen met de tanden van een vork.
- Spuit je bakplaat in met anti-aanbak kookspray of gebruik bakpapier. Plaats 9 bureka's op elk vel, gelijkmatig verdeeld, waardoor ze wat ruimte hebben om uit te zetten tijdens het bakken.
- Klop in een kleine kom de eierdooier en 2 theelepels koud water. Gebruik een deegkwast om een lichte laag van het eimengsel op het oppervlak van elke bureka te strijken. Bestrooi de bureka's met sesam- of maanzaad, als je wilt.
- Bak de bureka's ongeveer 30 minuten en wissel de bakplaten halverwege het koken tussen het bovenste en onderste rek. Bak tot de bureka’s goudbruin en gaar zijn.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
45 minuten
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print