aflevering 9 - India

Chana Masala

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 2 uien fijngesneden
  • 3 trostomaten, in blokjes
  • 2 stukjes verse gember, gepeld en fijngehakt
  • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode pepers, in schijfjes (met of zonder zaadjes)
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 6 laurierblaadjes
  • 4 tl chilipoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 tl Hawaijkruiden
  • 1,5 tl Kurkuma
  • Zout
  • 2 blikken kikkererwten (afgegoten en afgespoeld)
  • Rode poon (4 stuks)
  • ½ bosje munt of koriander (of meer naar smaak)

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum.

Zo maak je het

  • Doe uien, tomaten, gember, knoflook en paprika’s in een keukenmachine of blender op lage snelheid.

  • Verhit olie in een pan, voeg laurierblaadjes toe en kook tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het mengsel uit de blender toe. Breng aan de kook en voeg dan kruiden en kikkererwten toe. Laat sudderen gedurende 40 minuten, voeg zo nodig water toe zodat het de consistentie van mooi gestoofde kikkererwten behoudt.

  • Bestuif de 4 rode poonfilets met 2 eetlepels maïzena, 1 theelepel zout en een snufje versgemalen zwarte peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of gietijzeren koekenpan op hoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie toe. Leg de vis met de huid naar beneden en schroei 3 tot 4 minuten dicht. Draai de vis om met een visspatel en bak nog 2 tot 3 minuten. Serveer meteen.

    Tip: Garneer het gerecht met koriander of munt.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print