aflevering 7 - Amerika
Chimichurri saus
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 30g gehakte verse peterselieblaadjes
- 1 eetlepel gedroogde Italian mix (van IPC)
- 3 teentjes knoflook, geplet
- Geraspte schil en sap van 1 citroen
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 tl zout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl rode chilivlokken (van IPC)
- 1/2 cup extra vergine olijfolie (van IPC)
Tip van de kok
De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten samen en mix tot een saus in de blender. Deze saus is lekker bij bijvoorbeeld gegrild vlees.
De naam zou afkomstig zijn van ‘Jimmy McCurry’, een Ier uit de 19e eeuw die zich inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheidsstrijd en die volgens zeggen de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Omdat de naam ‘Jimmy McCurry’ moeilijk was uit te spreken door de lokale bevolking werd het verbasterd tot ‘chimichurri’.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print