aflevering 8 - Poerim
Chocoladekopjes met ijs
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 200 gram chocolade om te smelten
- Ballonnen (normaal)
- Vanille-ijs (of een andere smaak)
- Slagroom
- Vrolijke sprinkels om te decoreren
- Fruit om te decoreren
- Spuitbusje anti-aanbak olie
Zo maak je het
- Smelt de chocolade in de magnetron of ‘au bain-marie’
- Blaas enkele ballonnen op (niet te groot)
- Besproei de ballonnen goed met de anti-aanbak olie, zodat de chocolade niet aan de ballon plakt
- Dip de ballon in de chocolade, leg deze op een bordje en zet het weg in de koelkast (minimaal een halfuur hard laten worden)
- Als de chocolade hard geworden is, prik je voorzichtig de ballon door. Trek de ballon uit de chocoladevorm, zodat je een chocoladekopje overhoudt
- Schep ijs in het chocoladekopje
- Decoreer het rijkelijk met vrolijke sprinkels en fruit
- Eet smakelijk!
Moeilijkheid
1/5
Tijd
30 minuten
Wijnadvies
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print