aflevering 3 - Noord-Afrika

Couscous met rozijnen en amandelen

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel Baharatkruiden 
  • 200 gr ongekookte couscous
  • 50 gr rozijnen
  • 300 ml vetvrije kippenbouillon
  • ½ tl zout
  • 1 tl sinaasappelschil geraspt
  • 1 eetlepel vers sinaasappelsap
  • 50 gr gesneden amandelen
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • Een snufje zwarte peper

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

Doe de boter in een middelgrote pan en smelt op middelhoog vuur. Voeg als de boter is gesmolten de wortel, ui en Baharat toe en roerbak dit gedurende 3-4 minuten.
Voeg de couscous en rozijnen toe en roer om. Bak, af en toe roerend, gedurende 4-6 minuten om de couscous te "toasten".
Voeg de bouillon en het zout toe en roer. Zodra het kookt dek je de pan af met een deksel en haal van het vuur. Laat de pan ongeveer 8 minuten afgedekt staan totdat de vloeistof volledig is opgenomen.
Maak de couscous los met een vork. Voeg de sinaasappelschil, sinaasappelsap, amandelen, peterselie en zwarte peper (naar smaak) toe. Roer door elkaar.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print