aflevering 9 - Loofhuttenfeest
Couscous
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote fijngehakte ui (200 gr)
- 3 kippenboutjes
- 250 gr kikkererwten uit blik
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- Snufje saffraan
- 1 korianderboeket, gebonden
- 1 grote zoete aardappel (250 gram), geschild in grote stukken
- 1 grote zoete aardappel (250gr), geschild in grote stukken
- 3 wortelen (300 gram) geschrapt in stukken van 4 cm
- 200 gram courgette in stukken van 5 cm
- 300 gram pompoen, in stukken
- 360 gram gedroogde instant couscous
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan (minimaal 5 liter) op middelhoog vuur en voeg de uien, de kip, de kruiden, zout, peper en de helft van de tomaten toe. Draai de kip af en toe om tot het lichtbruin is, ongeveer 10 minuten.
- Voeg 1,5 liter water en de kikkererwten toe. Breng het aan de kook, zet op middelhoog vuur en leg het korianderboeket in de braadpan. Dek af met een deksel en laat 50 minuten zachtjes sudderen
- Haal het korianderboeket voorzichtig weg en leg de wortels in de bouillon. Dek de pan af met een deksel en laat het 35 minuten sudderen. Zorg ervoor dat de groenten niet aan de oppervlakte blijven drijven, anders koken ze mogelijk niet gelijkmatig.
- Voeg de stukken aardappel toe aan de bouillon en laat nog 20 minuten sudderen.
- Doe een deel van de bouillon (ongeveer 6 eetlepels) in een aparte braadpan of grote diepe koekenpan op middelhoog vuur en voeg de courgettes en pompoen toe. Dek af met een deksel en kook 20 minuten tot het volledig gaar is. Draai de courgettes en pompoen halverwege het koken om. De reden waarom we de courgettes en pompoen afzonderlijk koken, is omdat ze, eenmaal gekookt, erg breekbaar worden en kunnen breken als je ze in de bouillon met de rest van de groenten kookt.
- Je bouillon en groenten zijn nu klaar om te worden geserveerd. Proef en voeg zout toe naar smaak.
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de kippenpootjes voorzichtig uit de pan en snijd het in kleinere afzonderlijke stukjes. Leg de warme couscous op een bord en leg er vlees, groenten bij. Je kunt ook enkele eetlepels bouillon toevoegen om de couscous wat vochtiger te maken
Moeilijkheid
1/5
Tijd
60 minuten
Wijnadvies
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print