aflevering 1 - Ethiopië
Doro Wat
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 700 gr kippendijen in stukjes van 2,5 cm gesneden
- 1 el vers citroensap
- extra vergine olijfolie
- 1 gele ui fijngehakt tot een grove puree in de keukenmachine
- ½ eetlepel fijngehakte knoflook
- ½ eetlepel fijngehakte gember
- 4 el Ethiopische berbere (kruidenmix) of 4 el Philadelphia Seasoning
- 1 tl zout
- 70 ml witte wijn gemengd met...
- ...1 tl honing
- 125 ml kippenbouillon
- 2 hardgekookte eieren ingeprikt met vork (ongeveer 1 cm diep)
Tip van de kok
De dikgedrukte ingrediënten uit dit recept zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het ingrediënt om direct te bestellen.
Zo maak je het
Doe de kipstukjes in een kom en giet er citroensap over. Laat minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Voeg de uien toe en bak, afgedekt, enige tijd op laag vuur (niet bruin laten worden!)
Voeg de knoflook, gember, berbere of Philadelphia, kip, bouillon, zout en honingwijnmengsel toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat 45 minuten sudderen, af en toe roeren.
Hou je van pittig eten? Dan kun je meer berbere toevoegen.
Voeg de gekookte eieren (met gaatjes) toe en laat het mengsel op laag vuur afgedekt nog 15 minuten sudderen.
Halveer de eieren en verdeel ze over de borden met de stoofpot. Serveer warm met injera, brood of rijst.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print