aflevering 5 - Jeruzalemdag
Falafel
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 450 gram kikkererwten uit blik
- 3/4 gele ui, fijngehakt
- 28 gram peterselie
- 2 theelepels gehakte knoflook
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel komijn
- 1/2 theelepel zwart peper
- 1 eetlepel citroensap
- frituurolie
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot er een stevig mengsel ontstaat.
- Doe het mengsel in een grote kom en laat dit 2-3 uur in de koelkast staan. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de falafel uit elkaar valt.
- Maak met behulp van een ijsschepje of lepel het falafel-beslag. Het beslag is niet zo plakkerig zoals koekjesdeeg, maar het is vrij los van structuur. Maak balletjes en leg ze op een bakplaat.
- Verwarm de olie op 180-190 graden.
- Plaats 4 tot 6 falafels per keer in de hete olie en laat deze twee minuten frituren.
- Leg ze daarna op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen
Moeilijkheid
1/5
Tijd
30 minuten
Wijnadvies
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print