aflevering 6 - Pesach
Gebraden aardappelen
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- Kleine aardappelen
- Israëlische kruidenmix voor geroosterde aardappelen (tip!)
- Olijfolie
- Verse peper
- Verse peterselie
- Verse rozemarijn
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Je kunt ook de aardappels bakken in een pan met dikke bodem.
- Doe de aardappels in een middelgrote mengkom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit. Voeg rozemarijn, peper en aardappelkruiden toe. Meng goed.
- Verspreid de aardappelpartjes op de voorbereide bakplaat en bak ongeveer 45 minuten tot een uur, af en toe roeren, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Je kunt ook de aardappels bakken in een pan, op middelhoog vuur.
- Bestrooi met verse gehakte peterselie, indien gewenst. Genieten!
Moeilijkheid
1/5
Tijd
45 minuten
Tip van de kok
Israëlische kruidenmix voor geroosterde aardappelen
Kruidenmix voor gebakken aardappels
Een heerlijk aroma dat ook in antipasti goed smaakt.
Ingredienten: rozemarijn, paprika, knoflook, tijm, ui, koriander, suikers en zout
Bestel
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print