aflevering 1 - Ethiopië
Gekruide Boerenkool
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 1 grote gele ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1,5 tl fijngehakte verse gember
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl zout
- 1 bos verse boerenkool
- olijfolie
Tip van de kok
De dikgedrukte ingrediënten uit dit recept zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het ingrediënt om direct te bestellen.
Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak tot het zacht en glazig is, 5-7 minuten.
Voeg de knoflook, gember en kruiden toe en bak 2-3 minuten.
Voeg de boerenkool en nog een eetlepel olijfolie toe en kook tot de boerenkool heldergroen wordt en geslonken maar nog steeds een beetje krokant is, 5-7 minuten.
Voeg naar smaak meer kruiden toe.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print