aflevering 1 - Rosh Hashana
Granaatappelsalade
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 60 g rauwe pecannoten (helften of stukken)
- 140 g baby-rucolasalade
- 1 grote rijpe peer, in dunne plakjes gesneden
- 1 Honeycrisp of Gala-appel, dungesneden
- Pitten van 1 granaatappel
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn, naar smaak
- 1 eetlepel Dijon-mosterd
- 1 eetlepel Silan dadelsiroop (klik hier om te bestellen)
- 1 theelepel fijn geraspte verse gember
- ¼ theelepel fijn zeezout
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Tip van de kok
wil je echt een granaatappelthema in je maaltijd? Dan kun je deze confiture verwerken in je dressing!
Zo maak je het
- Om de pecannoten te roosteren, plaats je ze in een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de noten, vaak roerend, tot ze geurig zijn en aan de randen goud beginnen te kleuren, ongeveer 4 tot 5 minuten. Haal de pecannoten van het vuur en hak ze grof.
- Leg de rucola op een grote schaal. Strooi de gehakte pecannoten over de rucola. Waaier je plakjes peer en appel uit en leg ze in delen over de salade. Bestrooi alles met verse granaatappelpitten.
- Voor de dressing: combineer alle ingrediënten en meng goed. Proef, en als het niet voldoende pittig is, voeg dan nog een theelepel azijn toe.
- Wacht om de salade te besprenkelen met de dressing totdat je klaar bent om te serveren. Als je klaar bent, sprenkel je de gemberdressing licht over de salade (je hebt misschien niet alles nodig). Serveer onmiddellijk.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
25 minuten
Israëlische producten in dit gerecht
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print