aflevering 9 - India

Gulab Jamun

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 1 liter water
  • 340 gr kristalsuiker
  • 1 kleine eetlepel kardemompoeder
  • 1,5 eetlepel rozenwater
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 170 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml slagroom
  • Zonnebloemolie om te frituren

Zo maak je het

  • Meng in een diepe pan het water en de suiker en kook tot alle suiker is opgelost.
  • Zet het vuur uit en voeg de gemalen kardemom en het rozenwater toe. Meng goed en zet opzij. Meng in een grote kom de gecondenseerde melk, de bloem en het bakpoeder goed.
  • Voeg tijdens het kneden beetje bij beetje wat van de slagroom toe. Je wilt een deeg maken dat middelzacht maar niet plakkerig is. Je hoeft niet alle room te gebruiken, net genoeg om de gewenste consistentie te bereiken; hoe gladder het is, hoe beter, en hoe kleiner de kans dat het deeg hard wordt als het gebakken is.
  • Vet de handpalmen licht in.
  • Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot en rol je het tussen je handpalmen tot het mooi glad is.
  • Verhit terwijl je de balletjes maakt de olie in een frituurpan tot 180 à 190 graden. Gebruik genoeg olie zodat de balletjes niet boven de olie uitkomen.
  • Leg de balletjes voorzichtig in de olie en bak ze aan alle kanten bruin.
  • Eenmaal gaar, verwijder de balletjes met een schuimspaan, zodat de olie kan weglopen. Leg ze onmiddellijk in de rozensiroop.
  • Herhaal dit tot alle balletjes gaar zijn en in de siroop. Laat de gulab jamun minimaal 2 uur weken in de siroop voordat je hem serveert.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print