aflevering 8 - Poerim
Hamantaschen (Hamansoren)
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 110 gram boter of margarine
- 150 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel (amandel)melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 120 gram bloem
- ¼ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- Jam voor de vulling
Tip van de kok
Gebruik voor de vulling één van de heerlijke jams uit Israël!
Zo maak je het
- Klop de boter en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg ei, melk, vanille en citroenschil toe tot alles goed gemengd is.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel tot het goed gemengd is.
- Opmerking: als het deeg te zacht is, voeg dan nog wat bloem toe, tot het een stevig deeg is.
- Koel het deeg minimaal 1 uur of maximaal 24 uur.
- Bestrooi het schone en droge aanrecht met poedersuiker, om te voorkomen dat het deeg blijft kleven aan het aanrecht. Rol het deeg uit tot ongeveer een kwart centimeter dik.
- Gebruik een ronde koekjessnijder (of een glas ondersteboven), snijd zo ronde vormen uit het deeg en leg ze op een bakplaat. Om te voorkomen dat het deeg aan je snijder of glas blijft plakken, dip je deze voor elke snede deze in poedersuiker!
- Vul elk rondje met je favoriete vulling en knijp de hoeken strak samen in een driehoek.
- Bak ongeveer 7-9 minuten op 200°.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
30 minuten
Wijnadvies
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print