aflevering 1 - Ethiopië
Injera
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 170 gr teffmeel
- 85 gr bloem
- 1 tl gist
- ½ liter warm water
- 1 eetlepel appelazijn (of andere azijn)
- ½ tl zeezout
- ¼ tl baking soda
Tip van de kok
Je kunt ook eindeloos variëren in smaken, met deze kruidenmixen uit Israël!
Zo maak je het
Combineer alle ingrediënten in een grote mengkom. Klop krachtig tot een glad beslag, dek af en zet 1 uur opzij op een warme plek.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag of gietijzer van minimaal 25 cm op hoog vuur gedurende 5 minuten.
Spuit de koekenpan licht in met bakspray of een klein beetje olie.
Giet ¼ kopje beslag aan de randen van de hete pan en werk in een spiraal richting het midden. Kantel de pan om eventuele gaten op te vullen. Bedek de pan onmiddellijk met een deksel en laat de injera 2-3 minuten bakken.
Injera is klaar als de bovenkant niet meer glimmend of nat is en stevig aanvoelt. Leg de gekookte injera op een bord en dek direct af met keukenpapier of plasticfolie.
Stapel de injera’s op elkaar. Houd ze afgedekt om ze vochtig en zacht te houden.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print