aflevering 2 - Jemen

Kubaneh

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen

Tip van de kok

Bij het Israël Producten Centrum verkopen ze lekkere producten uit Israël.

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten (maar niet de olie/boter/margarine) tot een soepel deeg. Laat het dan 1,5 uur wachten. Kneed het nog een keer door en laat het weer een half uur staan.
Bereid ondertussen de pan voor. Knip 2 cirkels uit het bakpapier die iets groter zijn dan de bodem van de pot. Doe hetzelfde met aluminiumfolie (slechts één nodig). Leg de folie en het bakpapier op de bodem van de pot en vet deze goed in, evenals de wanden van de pot.
Na het rijzen verdeel je het deeg in 5 stukken. Smeer het gewenste vet op het werkoppervlak, leg er een stuk deeg op en begin met ingevette handen het deeg uit te smeren.
Als het plat en dun is, vouw het deeg er dan van beide kanten in en rol het op tot een rollade. Zet de rol staand in de pot, herhaal met alle 5 de stukken deeg. Laat het nog dertig minuten rusten en rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Dek de pot af met het tweede bakpapier (ingevet) en vervolgens sluit je de pan af met het metalen deksel. Zet de pan 20 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 150 graden en bak de kubaneh nog 60 tot 75 minuten in de oven.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print