aflevering 6 - Perzië
Lamskebab
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 450g lamsgehakt (voor 6 spiesjes)
- 1/2 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels koriander
- 2 theelepels sumak (als je geen sumak kunt vinden, 1 eetlepel geraspte citroenschil)
- 1 tl Chilivlokken
- 1 ½ tl zout
- 2 eetlepels gehakte munt (of peterselie of dille)
Tip van de kok
De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!
Zo maak je het
- Week de spiesen.
- Meng met een natte hand de alle ingrediënten in een middelgrote kom.
- Vorm de kebabs. Verdeel het vlees met natte handen in 6 porties van vergelijkbare grootte. Vorm elk in een lange ovale vorm, spies dan met twee spiesen en ga dan verder met vormen en strekken tot het vlees ongeveer 15 cm lang is en 21/5 cm in diameter. Je kunt het vlees voorzichtig op de spiesen rollen zoals je met een deegroller zou doen, om het mooi gelijkmatig te krijgen, maar ze hoeven niet perfect te zijn. Zorg ervoor dat de spiesen in het midden gecentreerd zijn, zodat het lamsvlees blijft zitten. (Dit alles kan van tevoren worden gemaakt en ’s nachts worden gekoeld of tot het klaar is om te grillen)
- Bestrijk de kebabs met olijfolie om aanbakken te voorkomen en grill op middelhoog vuur, draai ze om de paar minuten nadat ze aan alle kanten goed dichtgeschroeid zijn. Gebruik een tang om de spiesjes om te draaien in plaats van in de verleiding te komen om het aan de spiesjes op te pakken, zo blijft het gehakt beter op de spiesjes zitten. Zodra het lamsvlees gaar is haalt je de spiesjes van het vuur, dek het af en laat het lamsvlees een paar minuten rusten terwijl u de borden klaarmaakt.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print