aflevering 3 - Noord-Afrika

Lamsstoofpotje

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 1 pond lamsschouder zonder bot, goed ontdaan van vet aan de buitenkant en in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 20 gr bloem
  • 1-2 eetlepels olijfolie van IPC
  • Een halve ui, fijngehakt
  • 2 wortelen, fijngehakt
  • 1 tl Baharat-kruiden van IPC 
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 375 ml kipbouillon
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 5 gedroogde pruimen, in blokjes gesneden
  • 5 gedroogde abrikozen, in blokjes
  • Verse koriander
  • pan met deksel die in de oven kan

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Haal de lamsvleesblokjes door de bloem. Verhit olijfolie in een grote braadpan (of ovenvaste soeppan met een goed sluitend deksel) op middelhoog tot middelhoog vuur. Leg het lamsvlees in een enkele laag in de pan en bak 2-3 minuten aan elke kant, tot het lichtbruin is (doe dit indien nodig in porties. Maak de pan niet te vol).
Haal het lamsvlees uit de pan en zet opzij. Zet het vuur zachter.
Voeg de wortelen en uien toe aan de pan. Bak gedurende 3-5 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Strooi de Baharat, gember, zout en peper over de wortels en uien en bak nog een minuut. Doe het lamsvlees dan terug in de pan.
Voeg de kipbouillon toe. Breng het mengsel aan de kook, dek af en plaats de pan op het middelste ovenrek. Laat 1,5 uur koken en voeg dan de zoete aardappelen en gedroogde vruchten toe. Laat nog 20-25 minuten koken tot de zoete aardappelen zacht maar niet papperig zijn. (Als de saus dikker is dan gewenst, gebruik dan extra kippenbouillon of water om het te verdunnen.)
Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print