aflevering 8 - Midden-Oosten
Majadra rijst
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 170 gr droge bruine linzen, afgespoeld
- ½ liter water
- 1 tl zout
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 125 gr witte rijst, gespoeld
- 185 ml water
- 1 tl zout
- 2 eetlepels olijfolie
- Hawaij kruiden
- 3 witte uien, in ringen van 2 mm dik gesneden
Tip van de kok
De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!
Zo maak je het
- Combineer de linzen, 2 kopjes water, 1 theelepel zout, de komijn, Hawaij en knoflookpoeder in een pan op middelhoog vuur; breng aan de kook, zet het vuur laag en kook tot de linzen zacht beginnen te worden, 20 tot 30 minuten.
- Roer de rijst, 3/4 kopje water, 1 theelepel zout en de olijfolie door de linzen. Dek de pan af en kook verder tot de linzen en rijst gaar zijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur; bak de uien in de olie tot ze bruin zijn, 7 tot 10 minuten. Verdeel de uien over het mengsel van rijst en linzen om te serveren
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print