aflevering 8 - Midden-Oosten

Majadra rijst

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 170 gr droge bruine linzen, afgespoeld
  • ½ liter water
  • 1 tl zout
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 125 gr witte rijst, gespoeld
  • 185 ml water
  • 1 tl zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Hawaij kruiden
  • 3 witte uien, in ringen van 2 mm dik gesneden

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

  • Combineer de linzen, 2 kopjes water, 1 theelepel zout, de komijn, Hawaij en knoflookpoeder in een pan op middelhoog vuur; breng aan de kook, zet het vuur laag en kook tot de linzen zacht beginnen te worden, 20 tot 30 minuten.
  • Roer de rijst, 3/4 kopje water, 1 theelepel zout en de olijfolie door de linzen. Dek de pan af en kook verder tot de linzen en rijst gaar zijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur; bak de uien in de olie tot ze bruin zijn, 7 tot 10 minuten. Verdeel de uien over het mengsel van rijst en linzen om te serveren

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print