aflevering 4 - Simchat Torah
Marokkaanse vis
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 4 filets van witvis, zeebaars of heilbot
- 1 blik ingeblikte hele tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Marokkaanse (pittig) of gewone paprikapoeder
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- Een bos verse koriander
- Pitabrood om erbij te eten
- Zout en peper naar smaak
Tip van de kok
Deze viskruiden uit de Israëlwinkel naar smaak gebruiken bij dit gerecht!
Zo maak je het
- Snijd de filet van de vis doormidden, over de lengte. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan met zware bodem, voeg de fijngehakte knoflook en ui in dunne partjes gesneden toe, tot het lekker gaat ruiken
- Voeg de rode en gele paprika's in plakjes gesneden toe. Roer regelmatig.
- Snijd de tomaten uit blik in blokjes en voeg ze samen met het sap toe aan de pan.
- Voeg twee lepels tomatenpuree toe. Voeg kruiden naar smaak toe.
- Voeg de helft van de koriander toe zonder deze fijn te snijden (je kunt deze in een bosje samenbinden en in de pan doen).
- Wanneer het mengsel begint te koken, doe dan de vis erbij. Laat 30 minuten koken.
- Serveer de Marokkaanse vis met pitabrood en strooi wat fijngesnipperde koriander er overheen.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
25 minuten
Wijnadvies
Barkan Premieur Emerald Riesling Colombard
Barkan Premieur Emerald Riesling Colombard:
Een lichtgele, frisfruitige wijn met een lange afdronk. In de sprankelende smaak tref je tonen van appel, peer, perzik en tropische vruchten. Voortreffelijk bij gerookte zalm en andere gerookte vissoorten, kipgerechten en salades of als los glas bij olijven of een stokbroodje met roomkaas.
Bestel
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print