aflevering 5 - Oekraïne

Oekraïense bietensalade

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 2 middelgrote voorgekookte bieten
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild
  • 2 wortelen, geschild
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 5-6 augurken
  • Lente-uien
  • 60 ml olijfolie
  • Zout en peper
  • Azijn
  • Suiker
  • Knapperig brood om te serveren

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

  • Kook de bieten, aardappelen en wortelen
  • Eenmaal gekookt en geschild, snijd ze in blokjes van ca. 1 cm.
  • Hak de augurken en lente-ui fijn. Voeg toe aan het bietenmengsel samen met het blikje afgespoelde kidneybonen.
  • Voeg opgewarmde olijfolie, zout en peper toe. Voeg naar smaak azijn en suiker toe. Geniet van deze salade als bijgerecht bij vlees of op zichzelf met wat knapperig brood!

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print