aflevering 3 - Noord-Afrika

Paprikasalade

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 groene paprika
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie extra vergine van IPC 
  • ¼ bosje peterselie, fijngehakt
  • Sap van een halve citroen

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de hele paprika’s in een ovenschaal en rooster de paprika’s totdat ze zwartgeblakerd zijn (keer halverwege om).
Als de paprika’s zwart zijn geworden doe je ze in een goed afsluitbare plastic zak en laat 10 minuten stomen.
Verwijder het velletje en de pitjes maar was de paprika’s niet.

Snijd ze in repen.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en serveer.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print