aflevering 7 - Amerika
Pletzalej
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 1 grote ui
- 60 ml olijfolie (van IPC)
- ½ liter melk
- 1 tl zout
- ¾ kg zelfrijzend bakmeel
- maanzaad om te bestrooien
- Augurkjes, dijonmosterd en pastrami om te serveren
- Italiaanse kruiden (van IPC)
Tip van de kok
De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!
Zo maak je het
- Meng de olie, melk en zout in een kom, zeef de meel boven de kom terwijl je het blijft mengen. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten.
- Snij een grote ui over de lengte in reepjes, doe deze in een kom en bedek het met kokend water.
- Na een paar minuten giet je het water weg, en voeg je Italiaanse kruiden, zout en een scheutje olie toe.
- Vet de bakplaat uit, leg de broodjes erop en plet ze met je hand, leg de uien erop en bestrooi met maanzaad.
- Bak in hete oven (200 graden) gedurende 15-20 minuten
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print