aflevering 2 - Chanoeka
Soefganiot
Video afspelen
Boodschappenlijstje
- 250 ml lauw water
- 1 theelepel gist
- 3 eetlepels suiker
- 1 groot ei plus 1 grote eierdooier
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel puur vanille-extract
- versgeraspte schil van een citroen
- 400 g bloem
- plantaardige olie om te frituren
- poedersuiker of kristalsuiker voor het garneren van de Soefganiot
- 120 g jam
Tip van de kok
voor een extra lekkere Israëlische twist, gebruik je deze heerlijke jam uit Israël in je dressing!
Zo maak je het
- Voeg in de kom van een keukenmixer het lauwe water, gist, suiker, eieren, olie, zout, vanille en citroenschil toe. Meng goed.
- Voeg, terwijl de mixer draait, met behulp van deeghaken, langzaam de bloem toe. Kneed tot het deeg glad en elastisch is, zo’n 3 tot 5 minuten. Het deeg moet plakkerig zijn.
- Plaats het deeg in een geoliede kom, dek af en leg 4 tot 12 uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 10-15 mm. Snijd het deeg in rondjes met een koekjessnijder van 5 tot 7 cm diameter. Verzamel de restjes, rol ze opnieuw op en snijd ze opnieuw.
- Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verhit de frituurpan tot 185°C. Bak de Soefganiot in partijen, ongeveer 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Dep de Soefganiot voorzichtig droog met keukenpapier
- Vul een plastic knijpfles of banketzak met de jam.
- Prik een gaatje in de bovenkant van de Soefganiot en injecteer ze vervolgens met ongeveer een theelepel jam.
- Bestrooi de Soefganiot met poedersuiker of kristalsuiker
Moeilijkheid
1/5
Tijd
25 minuten
Israëlisch product in dit gerecht
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print