aflevering 2 - Chanoeka
Soefganiot
Video afspelen
Boodschappenlijstje
- 250 ml lauw water
- 1 theelepel gist
- 3 eetlepels suiker
- 1 groot ei plus 1 grote eierdooier
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel puur vanille-extract
- versgeraspte schil van een citroen
- 400 g bloem
- plantaardige olie om te frituren
- poedersuiker of kristalsuiker voor het garneren van de Soefganiot
- 120 g jam
Tip van de kok
voor een extra lekkere Israëlische twist, gebruik je deze heerlijke jam uit Israël in je dressing!
Zo maak je het
- Voeg in de kom van een keukenmixer het lauwe water, gist, suiker, eieren, olie, zout, vanille en citroenschil toe. Meng goed.
- Voeg, terwijl de mixer draait, met behulp van deeghaken, langzaam de bloem toe. Kneed tot het deeg glad en elastisch is, zo’n 3 tot 5 minuten. Het deeg moet plakkerig zijn.
- Plaats het deeg in een geoliede kom, dek af en leg 4 tot 12 uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 10-15 mm. Snijd het deeg in rondjes met een koekjessnijder van 5 tot 7 cm diameter. Verzamel de restjes, rol ze opnieuw op en snijd ze opnieuw.
- Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verhit de frituurpan tot 185°C. Bak de Soefganiot in partijen, ongeveer 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Dep de Soefganiot voorzichtig droog met keukenpapier
- Vul een plastic knijpfles of banketzak met de jam.
- Prik een gaatje in de bovenkant van de Soefganiot en injecteer ze vervolgens met ongeveer een theelepel jam.
- Bestrooi de Soefganiot met poedersuiker of kristalsuiker
Moeilijkheid
1/5
Tijd
25 minuten
Israëlisch product in dit gerecht
Deel dit recept
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print