aflevering 2 - Chanoeka
Tabbouleh-salade
Video afspelen
Boodschappenlijstje
- 115 g bulgur
- 1 kleine komkommer, in blokjes gesneden
- 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
- 1 theelepel fijn zeezout
- 3 middelgrote trosjes peterselie
- Ca. 10 gram gehakte verse munt
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 3 tot 4 eetlepels citroensap, naar smaak
- 1 middelgrote teenknoflook, geperst of fijngehakt
Tip van de kok
gebruik deze Israëlische kruidenmix in je Tabbouleh-salade!
Zo maak je het
- Laat de bulgur 10 minuten weken in water, en laat het daarna goed uitlekken.
- Meng ondertussen de in blokjes gesneden komkommer en tomaat in een middelgrote kom met een ½ theelepel zout. Roer en laat het mengsel minstens 10 minuten rusten, of totdat je klaar bent om de salade te mengen.
- Hak de peterselie en de munt fijn.
- Voeg de munt en peterselie toe aan de gekoelde bulgur.
- Giet het vocht van de komkommer en de tomaat af (zo wordt je tabbouleh niet te waterig), en voeg toe aan de salade.
- Voor de dressing: meng in een kleine kom de olijfolie, 3 eetlepels citroensap, knoflook en resterende ½ theelepel zout.
- Proef en voeg naar smaak extra citroensap of zout toe.
- Meng de dressing met de salade.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
25 minuten
Israëlisch product in dit gerecht
Israëlische spread en salade kruidenmix
Met deze Israëlische kruiden haal je Israël pas écht in huis! Wanneer je een potje opentrekt waan je je eventjes op de markt in Jeruzalem...
Bestel
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print