aflevering 6 - Perzië

Toot

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen
  • 150 gr geblancheerde amandelen
  • 130 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 100 gr kristalsuiker
  • 10 geroosterde ongezouten pistachenoten, in de lengte gehalveerd

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

  • Doe de amandelen en poedersuiker in een keukenmachine en verwerk ze ongeveer 2 minuten tot een zanderig mengsel. Voeg het rozenwater toe en verwerk tot een zacht en glad deeg is gevormd, ongeveer 5 minuten.
  • Doe het deeg in een kom en vorm kleine balletjes van het deeg (elk ongeveer 1 theelepel). Vorm elke bal in de vorm van een driehoek of aardbei met je wijsvinger en duim om kuiltjes aan de zijkanten en bovenkant van elke bal te maken.
  • Leg de kristalsuiker op een bord. Doop elk stuk marsepein in de suiker om alle kanten te bedekken. Prik een pistachehelft in de bovenrand van elk stuk marsepein, alsof het een blaadje van een verse aardbei is. Leg de stukjes marsepein op een bord en serveer.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print