aflevering 8 - Midden-Oosten

Vijf kleine salades

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 personen

Tip van de kok

De dikgedrukte producten zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het product om direct te bestellen!

Zo maak je het

  • Salade 1: Auberginesalade

    • Pof de aubergine (gewassen en in zijn geheel) 60 minuten in een ovenschaal op 200 graden in de oven.
    • Haal de aubergine uit de oven en schraap het ‘vlees’ uit het vel.
    • Voeg 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 eetlepel Meatball Kruidenmix en citroensap naar smaak toe en meng goed.

     

    Salade 2: Israëlische salade

    • Snijd komkommer en tomaten in kleine blokjes
    • Snipper de peterselie en hak de rode ui fijn
    • Meng de komkommer, tomaten, peterselie en ui en voeg olijfolie en zout en peper toe naar smaak.
    • Deze salade is lekker met Za’atar kruiden (hysop)

     

    Salade 3: Wortelsalade

    • Rasp de wortel, rode peper en 2 teentjes knoflook
    • Voeg een theelepel Ras-Al-Hanut kruidenmix, citroensap en zout toe naar smaak.

     

    Salade 4: Granaatappelsalade

    • Snijd de selderijblaadjes grof
    • Voeg zout, peper, citroensap en olijfolie toe
    • Versier rijkelijk met granaatappelpitten

     

    Salade 5: Tehina salade

    • Roer het potje tehinapasta goed door. Doe enkele lepels van de pasta in een kom. Voeg langzaam een beetje water toe en roer ondertussen tot het een consistente massa is en de kleur verandert. Dat kan eventjes duren.
    • Voeg citroensap, een theelepel komijnpoeder, zout en peper naar smaak toe.
    • Tip: Als variant kun je peterselie of koriander heel fijnhakken en toevoegen aan de tehinasalade. Ook is het heerlijk om Za’atar toe als garnering te voegen.

Deel dit recept

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print