aflevering 7 - Shavu'ot
Vijgensalade
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 tot 6 personen
- 4 grote of 8 kleine verse vijgen
- 110 gram baby rucola
- 65 gram walnotenhelften, geroosterd
- 55 gram geitenkaas, verkruimeld
- 1 eetlepel azijn
- Honing naar smaak
- Zout en peper
- Olijfolie
- 2 kleine sjalotten, fijngesnipperd
Zo maak je het
- De vinaigrette:
- Roer de sjalotten, 1 eetlepel azijn, honing, zout en peper in een kleine kom. Besprenkel langzaam in olijfolie, roer tot een egaal mengsel.
- Proef de dressing. Breng op smaak met extra zout en peper.
- De vijgensalade:
- Snijd de stengeltjes van de vijgen af en snijd ze in vier partjes als ze groot zijn, en door de helft als ze klein zijn.
- Doe de rucola en de geroosterde walnoten bij de helft van de vinaigrette en meng goed.
- Leg de vijgen bovenop de salade en besprenkel lichtjes met een beetje van de resterende vinaigrette. Bestrooi de salade met de verkruimelde geitenkaas.
- Werk de salade desgewenst af met gemalen zwarte peper en een paar snufjes gemalen zout. Serveer onmiddellijk.
Moeilijkheid
1/5
Tijd
15 minuten
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print