aflevering 2 - Jemen
Zhug
Video afspelen
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 1 bosje koriander
- 50 gr pittige rode pepers, gedroogd
- 1 verse groene pikante peper
- 5 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl gemalen komijn
- 1/4 tl hawaij-kruiden
- sap van ¼ citroen
- 1 kopje water
Tip van de kok
De dikgedrukte ingrediënten uit dit recept zijn verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum. Klik op het ingrediënt om direct te bestellen.
Zo maak je het
Week de rode pepers tot ze zacht zijn in een kopje water (ongeveer een uur). Bewaar de helft van het water.
Doe alle kruiden en groenten en het water in de keukenmachine. Verwerk tot een gladde massa. Voeg olie en citroensap toe en mix nog een paar seconden.
De zhug blijft lang vers in de koelkast, dus wees niet bang om grotere hoeveelheden te maken.
Deel dit recept
Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Print